Doorgaan naar hoofdcontent

Een laagje vet

 

Een laagje vet

Slank zijn is nog altijd in de mode. Meer dan ooit misschien zelfs. Als we al niet op dieet waren dan spoort corona ons er nu wel toe aan. Diabetes vormt ten slotte een risicogroep. En risico vermijden we liever, zagen we vorige week.

Slank zijn is ook al jaren in de mode in het  bedrijfsleven. Daar noemen we het lean. Niet te veel voorraad in huis hebben is daar één van de deviezen. En meestal werkt dat prima. Toen iedereen ging hamsteren in het voorjaar was het even moeilijker, maar dat is een uitzondering.

Maar waarom gingen we eigenlijk hamsteren? En waarom vlogen de kilo’s er aan? Als er barre tijden aankomen, zo weten we, dan is een laagje vet een goede investering. Dan kunnen we tegen een stootje. Het kan wat lijden. We kunnen ergens op teren.

welnu, ik gun iedereen dat laagje vet nu, zodat we tegen een stootje kunnen, de komende tijd. Zodat bedrijven niet te snel failliet gaan en zodat we zelf niet te snel in de touwen vliegen bij een frustratie. Zodat we uitgerust uit onze corona-winterslaap ontwaken en ons leven weer helemaal tot bloei mag komen in de lente. Ik kan haast niet wachten.
Maar. Ik ga eerst in afzondering voorbereidingen treffen voor het nieuwe jaar. Ik zal de babbeltjes missen, maar de knabbeltjes heb ik voor de zekerheid bij de hand.
 
De Murwsmurf.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Murwsmurf worstelt met goede voornemens

    De Murwsmurf worstelt met goede voornemens Het is weer die tijd; die tijd van overconsumptie, maar ook die van bezinning en reflectie. Van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Misschien neem je jezelf wel voor om oude gebruiken opnieuw op te pakken in 2021. Misschien is het wel een goed voornemen om nu geen goede voornemens te maken. Het is tenslotte bewezen dat je meer kans van slagen hebt als je er in augustus mee start. Geen voornemen hebben is overigens moeilijker dan gedacht. (81% had vorig jaar een goed voornemen). Deze traditie is vierduizend jaar geleden al gestart door de Babyloniërs om de goden ook in het nieuwe jaar te behagen. En als er één ding lastiger is dan goede voornemens goed vol te houden is het wel om oude gebruiken af te leren. zie daarover de blog over de aflerende organisatie. Geen voornemen kan dus een goede keuze zijn. Zo lang het niet ten koste gaat van je persoonlijke ambities. Dat zou jammer zijn. En de meeste voornemens die we maken gaan over

Wie is de Murwsmurf?

Elke dag gebeurt er wel iets waarvan de moed in je schoenen kan zakken.  De helpdesk blijkt een computer te zijn. Je bent je Tesla vergeten op te laden. Je komt centjes te kort omdat de maand deze keer 31 dagen telt, je bitcoin is verdampt, je zoontje heeft een ongeluk in zijn broek terwijl je op punt van vertrekken staat, je bent je mondkapje vergeten, je wil je paarse krokodil terug maar je moet eerst een aanvraag indienen, je broek is iets te strak geworden, je hebt de verkeerde afslag genomen. Allemaal dingen waar een mens murw van wordt. Via deze Blog wil Jack van de Langenberg van de Leerfabriek wekelijks zo’n alledaags of hedendaags thema aanpakken via de murwsmurf. Groetjes van, De Murwsmurf

Grip op je coronadip

  Grip op je coronadip De tweede golf is een feit. Hij overspoelt niet alleen het land, maar ook onze gedachten, onze dagelijkse routines en onze emoties. De murwsmurf wordt er gaandeweg alvast goed murw van. En dat is niet zo raar. Als murwsmurf word ik geplaagd door een duivels dilemma omdat ik enerzijds enorm meevoel met het leed van de coronapatiënt en de overbelaste zorgmedewerker en anderzijds wordt geconfronteerd met het offer dat hiervoor gebracht moet worden, zoals de vrijheidsbeperkende maatregelen. En offers brengen, dat ben ik (homo sapiens) al een tijdje verleerd. Maar er knaagt nog meer. Onze illusie van controle onschendbaarheid is doorprikt en we weten niet meer hoe we met oncomfortabele noodlottigheden om moeten gaan. Zoals een griepgolf. Voormalig Denker des Vaderlands Marli Huijer (65) zegt over de nieuwe gedeeltelijke lockdown: ‘Het is een keuze. Geen keuze op basis van een visie, of de lange termijn. Er ligt geen overweging aan ten grondslag over de vraag w